hoe krijg ik mijn witte vinyl terug mooi?

ik heb het lumineuze idee gehad om witte vinyl te leggen in mijn benedenverdieping en nadien te beginnen met renoveren. bijgevolg is de vinyl niet meer echt mooi : overal zijn verfvlekken, Pu-schuimvlekken, siliconekitsporen, donkere verkleuringen etc. In de badkamer heb ik dan ook nog es haarverf gemorst.
Ik zal hem allicht nooit meer helemaal wit krijgen, maar hij is zo mooi (en was ook niet goedkoop) dus ik wil hem niet vervangen.
Zijn er manieren om de witte vinyl zo goed mogelijk te herstellen, dus vlekken eruit te krijgen en nadien zo wit mogelijk en glanzend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er zijn van die witte wondersponsjes te koop bij super of trekpleister.kruidvat enz..., daar krijg je heel veel vlekken mee weg.(maar haarverf zul je er niet weer af krijgen)

Neem je vloer af met was benzine of thinner,daar moet je het mee schoon krijgen.En zet het daarna in de witte was,alleen oppassen dat het dan niet te glad wordt(uitglijden)Dit moet likken. Suc6 Toegevoegd na 1 minuut: Sorry likken is lukken.

•Een vinyl vloer is het beste schoon te maken met een mengsel van een half kopje azijn op 4 liter water • Smerige vlekken op een vinyl vloer kun je verwijderen door met een doekje en een pure allesreiniger de vlek te behandelen • Na het schoonmaken van een vinyl vloer met een allesreiniger, is het verstandig om vervolgens nog met een natte dweil de vloer na de schrobben • Vinyl vloeren zijn ook prima schoon te maken met ammonia. Hierna wel even de vloer na dweilen met water. • Hardnekkige vlekken zijn van vinyl te verwijderen met wasemulsie. Let wel op dat de wasemulsie niet op waterbasis mag zijn • Schoensporen op een vinyl vloer kan je verwijderen met staalwol dat gedoopt is in terpetijnolie of terpentine Meer lezen: http://www.poetsadvies.nl/schoonmaken/vloeren/vinyl#ixzz1oFL4T0i

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100