Wat kan ik allemaal doen met soda?

Behalve de aangekoekte pannen uitkoken, wat kan ik er nog meer mee doen? En hoe zorg ik ervoor dat het niet als 1 klont in de pot zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het gebruiken als goedkoop wasmiddel. Evt. nog een klein deel wasmiddel toevoegen. Toegevoegd na 31 seconden: Het wordt een klont als er vocht bij kan. Je zult 't dus geheel luchtdicht moeten afsluiten.

Een paar flinke scheppen op het doucheputje, zodat het er als een bergje boven op ligt. Dan langzaam wegspoelen met heet water. Helpt tegen verstopping door zeepresten!

Een beetje Soda is altijd handig in huis, je kunt je handen en voeten er superschoon mee krijgen en als je een wondje hebt of een splinter dan even een tijdje in het Soda sopje. Het wondje wordt schoon en de splinter is gemakkelijker te verwijderen.

Soda is zo veelzijdig en je kan er zoveel mee doen dat het te veel is om hier op te noemen. Maar op de toegevoegde link zie je veel toepassingen van soda. Hopenlijk zit er voor jou wat bij wat voor jouw doel van toepassing is.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/106...

Mijn moeder had altijd soda in huis om twee redenen: 1. als je een splinter had moest de hand of voet even in het sodawater weken en daarna haalde vader de splinter er met groot gemak uit; en 2. wij werden als kind na een dag buiten spelen en helemaal grauw te zijn, geweekt en gewassen in een sodabad. En ik gebruik soda om ingegroeide nagels of nagels dreigen dat te gaan doen er uit te peuteren (op dezelfde manier als bij de splinter).

En als je bakingsoda hebt kun je het zelfs gebruiken om taarten te bakken.

wij gebruiken soda om wondjes te ontsmetten. Een poosje met bv een vinger in de soda en de viezigheid trekt er zo uit. Heel werkzaam en pijnloos :-)

Om de witte was stralend wit te krijgen en vooral te houden voeg je in het zeepbakje van de wasmachine twee eetlepels huishoudsoda toe aan het wasmiddel. en voor meer toepassingen zie http://www.vooroma.nl/tipsentrucs/sodatips.htm

Bronnen:
http://www.vooroma.nl/tipsentrucs/sodatips.htm

Glazen en bloemenvazen worden streeploos schoon (wel naspoelen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100