Hoe krijg ik mijn bank weer schoon?

Gisteren hebben wij een tweedehands bank opgehaald met de aanhanger. Ondanks het plastic dekzeil is de bank aan de onderkant nat geworden. De donkere plekken zijn inmiddels droog maar niet verdwenen. Het lijkt wel alsof de kleur is doorgelopen. Ook een van de kussenhoezen had dat probleem, maar daarbij is de vlek er in de wasmachine helemaal uitgegaan. De andere plekken bevinden zich op het gedeelte met vaste bekleding. Hoe krijg ik de vlekken eruit?

Toegevoegd na 56 minuten:
Het zijn dus geen vuilvlekken. Het zijn de kringen van het water! Ik heb net de binnenkant van de kussenhoezen bekeken en de stof is daar donker, waar deze aan de buitenkant licht is. Zou het dus kunnen dat de kleur van de binnenkant afgeeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het een kwestie van kleurverschil/afgeven is kun je volgens mij maar 1 ding doen. Maak de hele bekleding vochtig zodat het na het drogen overal hetzelfde is. Anders krijg je het nooit meer helemaal op 1 kleur. Toegevoegd na 58 seconden: Ik zou hem dan egaal vochtig maken met een plantenspuit.

Wat heel goed helpt is HG meubel-tapijtreiniger. Je laat het schuim intrekken, opdrogen en borstelt het dan weer uit. Het beste probeer je het eerst op een niet zichtbaar plekje uit of het de kleur aantast. Sommige verfsoorten worden namelijk bleker. Je zou ook eerst schoonmaakazijn op een schone doek aangebracht kunnen proberen. Het beste is deppen en niet meteen wrijven. Met een schone doek nadrogen.

Ik heb zelf ooit een spuitbus "Tapijt & Bekledingreiniger" van het Kruitvat gekocht. Heel fijn spul. Ook even opspuiten (schuim), laten intrekken en drogen en afnemen of stofzuigen. Werkt bij mij prima, en ruikt ook meteen weer lekker fris! Succes, ik hoop dat je vlekken er uit gaan!

met st marcus, het is eigenlijk een afbijtmiddel op natuurlijke basis. Iets meer verdunnen en uitproberen eerst op een onzichtbaar plekje. je kunt het zowel vloeibaar als in poedervorm krijgen, ik beveel de poedervorm aan.

heb gister mijn bank ook schoongemaakt, wij hebbe een beige bank.. beetje vanish poeder vlekverwijderaar bij heet water gedaan goed geschud en erop gespoten.. even met een afwasborstel eroverheen gedaan om alles eruit te krijgen, daarna met natte doek alles afgedaan en laten drogen.. werkt perfect, net een nieuwe bank, heerlijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100