hoe maak ik de pitten van een gasstel schoon?

ik wilde graag van u een makkelijke en goede manier op de pitten van een gastel schoon te maken nadat er kookvocht of vet is op gekomen onder het koken. dit koekt namelijk erg aan omdat je opdat moment niet kunt stoppen met koken en de pitten zullen nog lang heet zijn waardoor direct schoonmaken geen oplossing is. alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De pitten gewoon een nachtje in water met azijn leggen ,en de andere dag met een schuursponsje sfschuren en ze zijn weer als nieuw. het mag rustig schoonmaakazijn zijn,en nog beter is pure azijn zonder water. echter niet in de soda ,dan slaan ze helemaal dof uit. Toegevoegd na 2 minuten: de alluminium pitten nooit in de soda doen ze worden dof en zwart.

Lekker laten weken met soda en heet water en je poetst het daarna veel makkelijker weg, zonder te krassen

Na elke kookbeurt even met 'bang' eroverheen. Op die manier houdt je het schoon.

Je kan ook je pitten inwikellen in aluminiumfolie dan hou je de pitten als nieuw!

Je branders een nacht in een afgesloten zak met amonia laten zitten, en vet en vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon, met een beetje schuren/poetsen. Wel opassen met amonia: niet inademen en het liefst buiten doen. En geen sigaretje erbij opsteken! :-)

Mee in de afwasmachine eens in de zoveel tijd. Of gewoon in het sopje voor de handwerkers onder ons.

ik laat ze weken in dasty ontvetter van de wibra. Na een nachtje goed afboenen en zo goed als nieuw

Aangekoekte gasfornuispitten zijn zo schoon door ze een nacht te laten weken in een Steradent tablet alleen het stalen gedeelte, emaille gewoon met groene zeep doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100