Ik doe huishoudelijk werk. Welke handschoenen werken het prettigst, latex of rubber?

Of zijn er nog andere tips, waardoor mijn handen niet meer uitdrogen?

Toegevoegd na 46 seconden:
De latex scheuren en de rubberen plakken, maar misschien weet iemand een beter merk dan ik gebruik? (huismerk supermarkt).

Toegevoegd na 2 minuten:
En, op een gegeven moment gaan ze water doorlaten, al na een dag. Heel vervelend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik prefereer latex. Heb trouwens helemaal geen last van scheurende handschoenen. Zo nu en dan scheurt er wel één, maar het is niet zo dat dat erg regelmatig is.

Ik zou zeggen rubber. Er is een kans dat je een latex allergie opbouwt als je die handschoenen veel draagt, dat is overigens ook de reden dat ze in ziekenhuizen zijn vervangen door nitriel handschoenen. Zelf vind ik het ook irritant als ik mijn handen in een sopje doe, en ze worden van binnen nat. Ook zijn ze na 1 keer gebruiken vaak weer om weg te gooien, en rubberen gebruik ik veel en veel langer ( en zijn lekker lang )

Verreweg het prettigst werkt : geen handschoenen, en na het werk (vooral als je veel in heet water hebt gezeten) je handen insmeren met een goede handcreme (al geef ik ,zoals gewoonlijk, de voorkeur aan uierzalf, kan in dit geval ook de witte uiercreme zijn). Moet je voor bepaalde klusjes toch handschoenen aan, dan zijn wegwerp-latex handschoenen, ondanks dat ze wegwerp zijn, misschien nog wel het prettigst. Voor een vies toilet ofzo. Maar ook als je de hele dag met je handen in verschillende soorten handschoenen zit, zul je je handen moeten verzorgen / insmeren, want ook door het zweten worden je handen nat en drogen ze dus - hoe paradoxaal het ook klinkt - uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100