Ik heb een jas van varkensleer gekocht maar vindt deze niet erg fris ruiken,heb spul gehaald om geurtjes te verwijderen ,helpt niet,dus HELP ??

heb al een spuitbus van HG voor het verwijderen van luchtjes uit textiel,maar het helpt niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk ruikt ie naar.... varkensleer! En met een textielspray zul je geen luchtjes uit leer kunnen halen. De geur kan wel minder sterk worden in de loop van de tijd. Probeer eventueel een middel (vet, spray, wax) te vinden waarmee je leer kunt behandelen, dat jij lekker vindt ruiken. Misschien helpt dat.

Is het een nieuwe jas of 2e hands? Als het een nieuwe jas is denk ik dat je het leer ruikt die geur krijg je niet weg met spul voor textiel. Die geur wordt na verloop van tijd minder. Buiten te luchten hangen met vochtig weer helpt wel iets. Als het een 2e hands jas is zou ik de jas in de wasmachine wassen met ee n kort programma op lage temperatuur. Succes.

Het probleem met geur is dat wij, (al ruiken we VEEL slechter dan veel dieren) toch zo gevoelig zijn dat een paar geurmoleculen al voldoende zijn om ons een geur te laten ruiken. Geuren die in stoffen zitten krijg je er daarom BIJNA niet uit. Geur in leer kan het leer zelf zijn of een reactie van iets met/op dat leer. Lijkt me ook ERG moeilijk. Ik zou evt een poging wagen om hem vochtig af te nemen met iets dat redelijk pH neutraal is en een wat prettigere geur heeft (babyzeep/shampoo). Maar ik vrees het ergste. Als alternatief leg je het probleem voor aan een stomerij, misschien weten die raad

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100