Wat te doen tegen schimmel?

Ik heb alles geprobeert om schimmel aan het plafon, boven de douche te verwijderen. maar het gaat maar niet weg. Wat moet ik doen?

bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sponsje, brilletje op en rubberhandschoenen aan. Dikke bleek (glorix of iets dergelijks) op het sponsje doen en de schimmelplekken met een goede laag Glorix indeppen. Zeker een nacht laten intrekken zitten, daarna eventueel weer afdeppen met een vochtige doek. Resultaat: schimmel dood en weg. ;-)

Probeer - hg - eens even lekker in laten trekken doe ik ook altijd helpt bij mij altijd!

Bronnen:
zelf meegemaakt

Voorkomen door het altijd goed te laten ventileren. Oorzaak is het vocht langs muren en plafond, door het te luchten droogt de schimmel uit. Schimmel verwijderen: doe ammonia (of Bison schimmelvreter) op een doek en neem daarmee de voegen af.

de HG schimmel en vochtrenigerine werkt echt goed Toegevoegd na 13 uur: vochtreiniger

vochtvreters en goed ventileren

Alles goed vetvrij maken . En opnieuw sausen . Je kunt er speciale saus voor krijgen in de bouwmarkt tegen schimmel . En na die tijd altijd goed ventileren met het douchen .

Er is speciale verf voor de badkamer die schimmelwerend is wel prijzig maar t helpt

Antwoord op je eerste vraag;wat te doen tegen schimmel is je raam (bijna) altijd open te hebben op een kiertje, dus ook in de winter. Om de schimmel weg te krijgen kan het een idee zijn (heftig dat wel) maar een systeem plafon in je douche nemen van kunstof....klinkt erg ingrijpend, maar elke keer je plafon opnieuw te moeten behandelen is uiteindelijk ook niet wat je wilt. De tips die gegeven zijn hier, zijn prima tips je plafon weer schimmelvrij te krijgen.

Als je grondig te werk gaat kun je die schimmelplekken wel de baas worden. Haal bij de Welkoop/Boerenbond een fles dunne bleek. Verdun 1:1 met water en doe het in een sprayfles waarmee je de schimmelplekken inspuit. Goed ventileren! Zodra de boel droog is gebruik je een speciaal voorstrijkmiddel en daar overheen een speciale schimmelwerende latex.

je krijgt het niet weg zolang de schimmels het fijn vinden daar (vocht en warmte) schimmelsporen zitten overal in de lucht dus het is niet uit te roeien. wat je kan doen is de plafond opnieuw witten. eerst alles eraf poetsen (ook oud witsel) dan coaten (speciaal goedje), en een speciale muurverf voor vochtige ruimtes gebruiken. deze spullen haal je in de bouwmarkt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100