Bestaat er een (huishoudelijk) schoonmaakmiddeltje om een zilveren kettinkje weer als zilver er uit te laten zien?

Na 2 antibioticum kuren is mijn zilveren halskettinkje volledig dof zwart geworden. Is er misschien een middel daar voor?
Dan denk ik aan een huishoudelijk middeltje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan je kettinkje schoonmaken door het volgende te doen; Vul een schaal met warm water, leg daar een stuk aluminiumfolie in en voeg voldoende soda toe. Er ontstaat dan een chemische reactie die de aanslag losweekt. Veel succes!

Leg het in een afwasmiddel en laat het een tijdje er in liggen.

Kijk hier eens... een aantal tips met huishoud spulletjes. http://www.infotalia.com/nld/wonen/huishouden/huisraad/huisraad_detail.asp?id=539

Sigaretten en sigaren as doekje wat nat maken in de as en poetsen maar. Toegevoegd na 1 minuut: nog meer tips

van hagesan (HG), bestaat er een middel om zilver weer zilver te laten worden,werkt heel eenvoudig, even dippen en klaar. Verkrijgbaar bij de betere drogist.

Bij de Blokker heb je een zilverpoetsdoek. Ik heb eigenlijk voor mijn (echt zilveren) dwarsfluit, maar hij werkt ook perfect voor me zilveren ketting! ;-) Je hebt ze vast ook in andere winkels dan de Blokker, maar ik weet alleen dat die van de Blokker goed werkt ;-) Toegevoegd na 47 seconden: O ja, even voor de duidelijkheid, je hebt hier dus geen schoonmaakmiddel bij nodig. Alleen die doek ;-) Niet nat maken ofzo! Dan doet ie het niet meer.

Toevallig heb ik er gister een filmpje over gezien. Hopelijk heb je er iets aan!

Bronnen:
http://youtu.be/_SQfdfsKj80

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100