waarom spoelt een wasmachine met koud water? kan het kwaad als er met warm water wordt gespoeld?(is het nadelig voor het wasgoed bedoel ik)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het kan geen kwaad om met warm water te spoelen. Maar met koud water spoelen is veel zuiniger en milieuvriendelijker. Het spoelwater zou ook elke keer moeten worden opgewarmd en dat kost veel meer stroom en tijd. De wasmachine zou dan uren bezig zijn met 1 was!

Nee dat is niet nadelig voor het wasmachine. Maar het verwarmen kost enorm veel stroom vandaar dat hij voor het spoelen koud water gebruikt.

Nee, nadelig voor het wasgoed is het niet. Maar spoelen met warm water is totaal overbodig, dus het is wel nadelig voor je energierekening.

omdat met warm water spoelen er teveel zeepresten van wasmiddel of wasverzachter in het wasgoed achterblijft. warm water lokt schim e.d. uit wat dus ook in het wasgoed komt en achterblijft bij de laatste spoeling. warm water stimuleert schuimvorming.bij de laatste spoeling is dat dus voor de wasverzachter. om het te testen en jezelf te overtuigen kun je het uitproberen met een handwasje. ook met handen wassen met gewoon zeep krijg je eerder schuimvorming bij warm tot heet water als bij koud, dan heb je net iets meer zeep nodig, voor hetzelfde resultaat.

Warm water wordt over het algemeen opgewarmd in de cv ketel of geiser door gas, dus is het per saldo goedkoper dan opwarmen dmv een verwarmingselement, maar een wasmachine heeft geen mogelijkheid om de temperatuur van inkomend water te controleren en/of bij te stellen. Technisch gezien zou er dus water van 60 graden in je wasmachine terecht kunnen komen (als je bijv net gedouched hebt ofzo. Is geen wenselijke situatie, zou je kleding etc van kunnen beschadigen (krimpen) etc. Daarbij is het tijdens de laatste spoelbeurt van belang dat het wasgoed uitgespoelt wordt, en koel is. Anders zou je je handen kunnen branden als je de was er direct uithaalt. Samengevat kan het schadelijk zijn voor je kleding (wol bijvoorbeeld) en kan het gevaarlijk zijn (denk aan een lek)...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100