Hoeveel graden is water als je de kraan op 'heet' zet. Neem aan dat dit voor alle huishoudens ongeveer hetzelfde is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je spreekt altijd over gemiddelden en daarnaast heb je nog geisers en boilers. Het hete water uit een boiler heeft een temperatuur van rond de 80° C, dat van uit een geiser tussen de 55 en 70 ° C, afhankelijk van de instelling van de geiser.

tussen de 60 en de 80.

Dat is niet voor alle huishoudens hetzelfde. Je kunt zelfs een kraan hebben waar kokend water uit komt, maar dat is een speciale kraan, als je die hebt weet je het wel. Je kunt het vaak ook wel instellen. Ik denk dat het bij ons ongeveer 50 graden is. Toegevoegd na 4 minuten: Bij ons is het trouwens in de keuken, met een close-in boilertje, wel heter. Boven, bij de douche en de wasbak wordt het niet veel heter dan 50 graden. Vind ik ook veiliger met kleine kinderen.

Tussen de 55 en 65 graden....

65 tot 70 graden. Is instelbaar op het ketel, zie handleiding. Probeer zo mogelijk dat er geen voorraadvorming is, maar het water pas wordt verwarmd op aanvraag. Dit ter voorkoming van veteranenziekte.

Vijfenveertig graden of meer

Als het goed is minimaal 60 graden, dit om de kans op legionella te verminderen. Toegevoegd na 5 minuten: Direct naar… Offerte Aanvraag Legionellaveilige Douchekoppen Legionellachip Onderzoek en Advies Content voor deze site, mail ons Adverteren op deze site? Contact OntwikkelingenRuimte aan alternatieve Legionellapreventie niet zonder risico’s 25 maart 2011 Belangrijke wijzigingen in legionellawetgeving 18 maart 2011 VROM-Inspectie controleert eigen drinkwaterwinningen 9 maart 2011 Nieuwe Legionella wet- en regelgeving per 1 juli 2011 14 februari 2011 bekijk alle berichten Consumenteninfo Douche U kunt veilig douchen als de temperatuur van het douchewater in uw warmwatertoestel afgesteld is op minimaal 55°C. Bij temperaturen boven de 55°C wordt de bacterie gedood. Bent u langer dan een week niet thuis geweest? Laat dan het koude en warme water een minuut stromen. Het beste kunt u de douchekop onderdompelen in een emmer met water. De legionellabacterie kan zich vermenigvuldigen in een warmwatertoestel met een voorraadvat, zoals elektrische boilers en bepaalde typen combiketels, waarin de temperatuur te laag is afgesteld. Een geiser heeft geen voorraadvat, zodat de bacterie geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Bronnen:
http://www.legionella.nl/13/consumenteninfo.html

Hoe warm het water is hangt af van hoe warm het is ingesteld. Het is dus niet overal hetzelfde.

60 graden er kan iets variatie opzitten

Bronnen:
Joop een kenner...

De temperatuur van boilers voor huishoudelijk gebruik is instelbaar van 30°C tot 70°C. Uw waterboiler instellen op 60 °C is ideaal. Zo bespaart u niet alleen energie, maar gaat uw waterboiler ook langer mee en is er minder kalkaanslag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100