Hoe krijg ik een vervelend geurtje weg uit een thermoskan?

Ik bedoel zo'n thermoskan met een drinkdop. Liefst alleen huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Uitspoelrn met dreft en kokend water heb ik al geprobeerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kokend water en een eetlepel vanille essence... dit vind je bij de bakproducten in de supermarkt. Een dag laten staan en gegarandeerd weg. Ik gebruikte het ook als de kinderen hun drinkbeker op school waren vergeten en je zo'n vieze zure melklucht had.

Vullen met heet water waaraan je een schepje zout hebt toegevoegd. Een paar uur laten weken, en daarna goed uitspoelen.

Met zand. Gewoon een schepje zand uit de tuin. Beetje water erbij. Flink schudden. Goed naspoelen. Zo maakte mijn vader vroeger alle flessen schoon.

Ik spoel de thermosfles altijd een aantal keren met kokend water uit door de fles half te vullen en dan heel goed te schudden. Ik herhaal dat desnoods enkele dagen achter elkaar en dat is altijd voldoende. Als dit niet helpt zou je kunnen proberen door wat soda in heet water op te lossen en daarmee de fles te vullen en een aantal keren te schudden. Daarna een tijdje laten staan (ook een keer of wat op zijn kop zetten) dit zo nodig te herhalen met een verse oplossing. Altijd heel erg goed goed naspoelen met kokend water om zeker te zijn dat de soda oplossing helemaal is verwijderd.

Als ik luchtjes ergens aan heb zitten b.v. In plastic bakjes van eten ofzo, krijg ik ze altijd weg met maggi. Water in de fles wat maggi erbij dicht draaien even laten staan paar keer omspoelen weg lucht, succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100