Goed wasmiddel gezocht voor zwarte/ donkere kleding

Ik heb een tijdje vloeibare wasmiddelen gebruikt voor mijn zwarte wasgoed. Van dreft, robijn, huismerken. Er was eigenlijk nooit iets bij wat me echt goed beviel. En met bijv. robijn zat er achteraf ook een zurige lucht aan het wasgoed. Wie heeft goede tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

De wasmiddel van de Aldi en Lidl schijnt t best uit de test Zijn gekomen dat wasmiddel heet formil.

De goedkope merken zijn prima en de zure lucht kan veroorzaakt zijn door de vloeibare wasmiddelen. Je kunt dan vetluis krijgen in de wasmachine en dan krijg je die zure lucht aan het wasgoed. Draai de machine een keer zonder wasgoed op de hoogste temperatuur en doe er een flinke scheut azijn bij. Daarna kun je het beste afwisselend wassen met vloeibaar en poedervorm.

Die van de HEMA is top! Voor 2 euro heb je een goed product. Ruikt niet zo sterk en wast goed.

Nieuwe zwarte/donkere kleding kun je het beste de eerste keer wassen met azijn. Dan blijft de kleur beter. Daarna kun je de zwarte kleding wassen in de machine, niet te warm met een scheut azijn. Een beetje wasverzachter in het bakje en je kleding is weer fris en blijft lang mooi van kleur. Die zurige lucht kan ook in je wasmachine zitten. Een keer heel heet leeg laten draaien met soda doet wonderen.

Wasmiddel van de LIDL komt altijd het beste uit te de testen! En vandaag een leuke actie namelijk 2 halen en betalen! Dus wees er snel bij..

Ik gebruik al jaren een vloeibaar wasmiddel van Coral'Optimal Coral' voor alle gekleurde kleding. Het ruikt lekker en je kleuren blijven helder en zwart bleekt niet af. In het vakje van de wasverzachter giet ik een beetje azijn. Verder als ik een nieuw kledingstuk heb gekocht laat ik deze vooralleer ik het was één uur weken met een goed scheut azijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100