Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zou het na een jaar nog werken om zoutkringen uit je schoenen te krijgen, ik dacht dat ze weg waren maar ze komen weer terug?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
702
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Welk materiaal? Suede of leer?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
het is leer

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Op de site van een schoenmakerforum staat deze tip:

Pekelvlekken Heb je ook van die witte vlekken op je schoenen na het lopen in de sneeuw? Dit komt door het strooizout en deze vlekken heten pekelvlekken. Neem een zachte borstel en wrijf de vlekken er af. Andere optie: Neem een theelepel witte azijn en meng deze in een kopje met water. De vlekken goed indeppen met dit mengsel. Voor meer informatie, bekijk dit filmpje: http://schoenmaker.com/pekelvlekken-verwijderen [...]

Daarna goed poetsen met schoensmeer, lijkt me.

Ergens anders deze tip:

Lelijke randen kunnen met een vochtige doek of leerzeep worden verwijderd. Zorgt u er tijdens het poetsen voor niet te hard over de naden te schuren. Deze kunnen anders openbarsten. Ook azijn en gehalveerde uien worden graag als huismiddeltjes voor het poetsen van de schoenen gebruikt. Het is echter nooit bewezen dat men er daadwerkelijk baat bij heeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding