Extreme kalkaanslag verwijderen

Hoe kan je eenvoudig extreme kalkaanslag verwijderen van een douchewand. Cif, badkamerreiniger, bleek, quick en brite etc. helpen niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem dan iets wat ervoor gemaakt is, zoals Antikal.

Toen ik in mn flatje kwam wonen dacht ik ook dat er erg veel kalk op het glas van de douche zat. Maar bij nadere inspectie bleek dat het glas ge-etst was. Hoe dat kwam weet ik niet. Maar helder krijg ik het niet meer. Is dat bij jou ook niet het geval? In dat geval helpt er niets meer aan. En kun je stoppen met boenen.

Schoonmaakazijn lost neergeslagen kalk op!!

Kalk heeft een hekel aan zuur, koop schoonmaakazijn in de supermarkt het is heel goedkoop en werkt het allerbeste. Met een spons of een spray erop doen, een tijdje in laten trekken en afspoelen, klaar.

Cillit bang ! bang en de kalk is weg :D

Je zou nog Hagesan Blauw kunnen proberen. te krijgen bij drogist en ook wel kluswinkels

Ik heb laatst ook eens grote schoonmaak gehouden. Nee, schoonmaakazijn hielp echt niet. Het enige wat mij echt hielp was een heel sterk anti-kalk midden, zoals Antikal, maar dan van de Lidl of de Aldi. Ook daarmee heb ik een aantal keren flink moeten schrobben met schuursponsjes en harde borstels. Maar ik moet zeggen: nu is het schoon.

Ik gebruik Antikal Plus-hygiene multi action,is verkrijgbaar in Dirk van de Broek of Vomar of Douchereiniger van Sealskin,kan kopen bij Praxis,allebei helpt echt en is het makkelijk schoonmaken,allebei zijn sprayfles.Succes...

Het lastige is dat het om de douchewand gaat.. Ik gebruik nml in dat soort situaties "normale" azijn.... (bij een kraan bv. doop ik watten in de azijn... vouw het om de kraan...een nachtje laten zitten... en het is echt helemaal verdwenen! (Stinkt overigens wel heel erg!) Aangezien je het hier hebt over je douchewand... zou je deze kunst kunnen proberen met een groot laken en deze bedrenkt met azijn tegen het scherm aan laten hangen... weet niet of dat werkt... maar goed... als niks anders helpt! Succes!

Nou ik gebruik kalkreiniger van HG, verkrijgbaar bij de DA drogist. Ik doe je de belofte dat dit ECHT werkt! Wel een wat duurder goedje €12 ong. Maar zeker zn geld waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100