Is het heel erg als ik wit waspoeder gebruik voor de bonte was?

Mn huisgenoten hebben de rest opgemaakt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor af en toe kan het geen kwaad. Mocht je schoonmaakazijn in huis hebben, gebruik dan de helft van het wasmiddel en giet er een flinke scheut azijn bij.

Er zullen geen gaten invallen, maar de was wordt er wat valer van. Er is kleurverlies. Het ligt eraan of je daar moeite mee hebt. Anders zou ik toch even nieuw waspoeder halen.

Nee hoor dat gaat prima voor een keer. Niet te vaak natuurlijk want dan verbleken de kleuren.

Nee dat kan geen kwaad. Meestal zijn alle waspoeders wit. Ook voor de bonte was. Maar als je bedoelt dat je waspoeder gebruikt voor witte was, kan het zijn dat je kleuren vervagen. Ik zou even naar de supermarkt gaan, om nieuwe te kopen.

Ik zou het niet doen, in waspoeder voor de witte was zitten vaak witmakers, welke je kleuren dus vervagen. Andersom kan geen kwaad voor een keer (bontewaspoeder voor de witte was)

Je kunt waspoeder voor de witte was prima voor bonte was gebruiken. Het is iets meer geconcentreerd dan waspoeder voor de bonte was. Eigenlijk zijn al die waspoeders gewoon marketingstunts om je meer aan het kopen te krijgen. Je kunt volstaan met 1 waspoeder. Voor witwas doe je er iets meer van in en voor een zwarte was bijvoorbeeld iets minder.

ja hoor, ik vrees van wel, want met waspoeder zul je zeker wittere plekken zien in je propere wasgoed, wat je eventueel wel kunt gebruiken, is een wasbol, het poeder komt dan iets minder rechtstreeks in contact ermee en je zult hierdoor minder superactievere plekken hebben na de wasbeurt met "poeder".

Welnee, voor een keertje maakt het niet uit. Je was is in ieder geval weer schoon. Maar er is natuurlijk niet voor niets een apart wasmiddel voor bont, en voor wit, en voor wol, en voor zwart. Dat wasmiddel is speciaal ontworpen voor die soort was. Dus daar zitten zeg maar ingrediënten in om juist die was het beste resultaat te geven. Voor wit is dat wat bleek en wat oplichtend spul, voor wol iets verzachtends ter bescherming, voor zwart een kleurbehouder. Dus als het kan is het ter bescherming van en behoud van je kleding om het juiste wasmiddel te kiezen bij je was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100