Mijn kozijnen zijn geschilderd. Ik wil eroverheen schilderen nadat het goed geschuurd is. Heb ik dan nog grondverf nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Grondverf wordt alleen gebruikt om nieuw hout waarvan de poriën nog volop open staan te voorzien van verf en ze daarmee te 'vullen'. Het zou zonde zijn om daarvoor de dure aflakverf te gebruiken. Jij hebt al een goede ondergrond die alleen maar opgeruwd en strak gemaakt dient te worden voor een goede hechting. Succes....!

Als je het goed schuurt, kan je beter wel een grondverf erover zetten alvorens je de definitieve kleur aan brengt. Slechts bij licht opschuren is dat niet nodig, mits er geen gaten en bladders in zitten

nee je kan er gewoon weer overheen schilderen grondverf word meestal toegepast op nieuw hout

Als je in een andere kleur wilt schilderen (bijv. van wit naar donkerblauw) kun je beter eerst een laag grondverf aanbrengen, anders is het echt niet nodig. Zorg wel dat je hetzelfde type verf gebruikt, anders kan het gaan bladderen.

Gronden kan altijd, maar het ligt er ook aan wat de vorige laag verf was. Ik schilder altijd met EPS verf (een pot systeem) dat bestaat eigenlijk uit 2 delen aflakverf en 1 deel grondverf, dat is makkelijk schuren en afnemen met St Marc dan schilderen. Ga je van kleur wisselen dan is het verstandig om te gronden. Ik meng dan altijd een deel van de aflakverf door de grondverf en krijg daardoor een beter resultaat wat betreft dekking en hechting.

In feite niet. Je kan er zo overheen schilderen, en om lekkers en zakkers te voorkomen: beter 2 dunne lagen dan 1 dikke laag.

Als je niet teveel weg schuurt zodat er kale plekken ontstaan is gronden niet nodig , waar je wel op moet letten is of de bestaande lak zich met de nieuw aan te brengen lak zich verdraagt i.v.m. de onderlinge hechting . Dit kun je beter even navragen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100