Hoe kan ik op een makkelijke manier een nieuwe band op mijn fiets leggen!gaat om de achterband en fiets heeft trommelremmen.

fiets band achter vervangen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga eerst naar de fietsenmaker en koop voor een paar euro [ naam weet ik niet ] ik noem het de achtervorkspreider . die heb je nodig om de achtervork te spreiden . En nu haal je de band van de velg. Draai de moeren van de as en van de rem los en ook de remkabel . Leg de achterband op de as . En zet nu die spreider tussen de achtervork en draai de achtervork zo ver uitelkaar dat de achterband tussen de achtervork en de as kan . Haal de band ertussen weg en druk de nieuwe band er weer tussen . Draai die spreider weer los en de band erop en de alles weer monteren . Het voordeel van deze methode is dat je aan de kant van de ketting niets hoeft te doen .

Zet de fiets op z,n kop op stuur en zadel. Draai de 2 wielnoeren los en demonteer een eventuele kettingkast. De beugel van de trommelrem demonteren. Druk het wiel naar voren en neem de ketting af. Je kunt nu, als eventuele kettingspanners gedemonteerd zijn het wiel uoitnemen. Vervang de band en monteer alles in omgekeerde volgorde en Et alle bouten los vast. Richt het wiel en span de ketting met de spanners. Draai de wielmoeren en de rest goed vast. Controleer door een draai aan het wiel te geven of het niet slingerd. Klaar is Kees.

lopen naar de fietsenmaker en fietsend weer naar huis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100