Waarom heeft een ultrasone muizenverjager geen effect?

Al een tijd geleden hoorde je duidelijk geschraap en getrippel boven het plafond van de zolder. Vandaar dat we een ultrasone muizenjager hebben gekocht (Nature 6060108).
Terwijl deze op zolder vrij geplaatst is, heeft dit apparaat blijkbaar weinig effect.
Wat zou hiervan een reden kunnen zijn? Bij de testknop inschakelen (die voor menselijk gehoor wel hoorbaar is) hoor je wel heel hard geluid, dus hij werkt denk ik wel, alleen niet tegen de vermoedelijke muizen onder het dak.
Het geluid klinkt de laatste tijd als geschraap en begint rond 22.30 steeds en gaat makkelijk de hele nacht door tot ca. 5 uur, vrijwel iedere avond/nacht.
Wat zou ik hieraan kunnen doen (zonder gebruik van muizenvallen/vergif)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Muizen zullen het geluid in het begin storend vinden, maar zullen er uiteindelijk aan gewend raken. Review op internet: “Het werkt voor geen meter. De muis loopt er gewoon omheen.” Ik vrees dat een diervriendelijke muizenval toch de enige oplossing is, ook om te voorkomen dat de familie zich snel razendsnel uitbreidt. Diervriendelijk: waarbij het dier niet gewond raakt maar zonder verder lijden in één keer gedood wordt. De MotMus Mjölner wordt bijvoorbeeld alleen geactiveerd als de muis met beide voorpoten voor het aas staat en het deksel opheft. Het ontwerp van de muizenval zorgt ervoor dat de muis meteen doodgaat in plaats van gewond te raken of te ontsnappen met het aas. Goedgekeurd door het Zweedse Environmental Protection Agency. Een val waarin de muis opgesloten wordt is geen diervriendelijke muizenval. Deze zal er binnen een paar uur uit moeten om te voorkomen dat de muis te veel stress gaat krijgen. Gebeurt dat niet dan kan de muis alsnog overlijden ten gevolge van overmatige stress, blijkt uit onderzoek. Een bioloog heeft me uitgelegd dat een gevangen huismuis in de bossen uitlaten geen goed idee is. De muis overleeft het daar vaak niet of trippelt snel weer bij een andere woning naar binnen.

Toegevoegd op 26 september 2019 08:02: afbeelding
Bronnen:
https://www.wil-kil.com/blog/does-ultrason...
http://muizenplaagbestrijden.nl/muizen/mui...
https://pestfree.nl/diervriendelijke-muizenval

Het probleem met deze muizenvallen is dat ze maar gedeeltelijk werken. Ga je ervan uit dat je totaal geen muizen meer ziet, nee dan werkt deze niet. Er zullen in het begin wel minder muizen komen. ik geef vaak als voorbeeld; Stel ik ben uw buurman en ik draai de meest vreselijke muziek die u zich kan voorstellen niet op standje 10 maar op 20. U zult dan niet bij mij op bezoek komen of koffie drinken bij me. Maar zolang ik iets heb liggen wat u nodig heeft om te overleven (voor muizen is dit voedsel) dan zult u dat bij mij komen pakken en meteen weer weg gaan. Net zolang tot dat u gewend bent aan 'MIJN' herrie. zo werkt het ook met de ultrasone muizenverjagers. Daarbij komt ook nog, dat deze geluidstrillingen afnemen als er objecten voorstaan of in het stopcontact zitten boven een tapijten vloer. De vierkante of cubeken meters die worden geschetst op de verpakking zijn gemeten zonder obstakels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100