Hoe kan ik een bokszak van 30kg ophangen aan plafond van gipsplaten?

Ik heb een bokszak besteld om tegenaan te boksen. Maar ik kom er zojuist achter dat ik een plafond van gips heb. Is dit stevig genoeg voor de zak van 30kg of kan ik hem beter terugsturen? (hij is nog niet binnen) en zal een bevestiging met 2 schroeven steviger zijn of is 1 haakje ook al genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan een gipsplaat kun je hoogstens een klein lampje ophangen. Echter:achter de naden van de platen zit een lat of plank. Daar kun je een wat grotere lamp aan ophangen, met voldoende lange schroeven, maar 30 kilo lijkt me wat veel. Als je dan ook nog tegen die boxbal gaat slaan heeft het nog meer te houden. Je zou moeten uitzoeken wat er boven de latten of planken zit waar de gipsplaten tegen zitten. Als dat stevige vloer- of zolderbalken zijn kan daar wel wat gewicht aan hangen. Eén haak is dan genoeg, maar dan van pakweg 8 mm dik, en een centimeter of 8 in de balk. Zie voorbeeld in de link.

Bronnen:
https://www.bing.com/images/search?view=de...

Monteer hem niet rechtstreeks aan de gipsplaat. Gipsplaten hun toepassingen dienen voor iets anders. Je hebt een solide balk nodig met minimum afmeting 63 x 175. Het allerbeste is een stalen poutrel ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100