Kun je een airco-afvoer aansluiten op dampkapafzuiging?

Onlangs heb ik een mobiele airco gekocht, zoals alle mobiele airco's heeft deze aan afvoerslang. Nu vroeg ik mij af of ik deze afvoerslang ook op de afzuiging van mijn dampkap mag aankoppelen (ik heb in mijn slaapkamer een kast waarachter de boiler staat + de afzuiging zit van de dampkap (een box waar de afvoer van de dampkap loopt + nog 2 plaatsen waar ik nog afvoeren op zou kunnen aansluiten)). Ik heb geen idee of de mobiele airco zal condenseren en eventueel water naar beneden zal laten druppen waardoor deze in de keuken via de dampkap terecht komt.

Ik heb ook twee velux dakramen, kipramen weliswaar maar zou stom zijn om deze open te zetten omdat er om de zoveel tijd wel eens een trein achter mijn duplexje voorbij dondert.. :D

Alvast bedankt
Je kan de box een beetje bekijken zoals dit (afbeelding is van google):

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNNVBh4TAARJawfH1PPNbBcx83Hvg_u6MprJVH_PYWW1PZw9Fy_g

-Onderste buis zou van de dampkap komen
-Bovenste loopt via het dak naar buiten
-Links/rechts zijn nog open maar hier zou ik de airco willen op aansluiten

Misschien iets duidelijker nu :D

Toegevoegd op 11 juli 2018 16:41: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Een mobiele airco afvoer zal niet snel condenseren, er gaat heel veel warme lucht door de afvoer slang. Waarschijnlijk zal de uitgang te weinig capaciteit hebben en zal een deel van de warme lucht via de dampkap weer je huis in komen. Zo gaat het mogelijk zelfs als verwarming werken..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100