Hoe verwijder je het best kalk van een glazen douche scherm ?

We hebben een nieuwe badkamer laten installeren . Met keramische tegels en glas dat speciaal behandeld zou zijn tegen kalk . Nu vragen we ons af met welk product we onze badkamer en glazen douchewand proper kunnen maken en houden ????

Toegevoegd na 53 seconden:
kalkvrij maken en houden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn manier is om schoonmaakazijn in een plantensproeier te doen en de glazen douchewand er licht mee in te sprayen dat het niet gaat lopen. Als het opgedroogd is, nog eens herhalen en daarna nawassen en streeploos droog zemen. Daarna koop je een bus spray die je in de auto gebruikt tegen condensaanslag ( Action of automaterialen) en spuit daar alles mee in. Even met een doekje uitwrijven en zo elke maand een keertje opnieuw sprayen. Toekomstige kalkaanslag heeft geen vat meer op het glas. Het is wel weer zo dat het glas ook niet meer "beslaat"tijdens het douchen en je dus min of meer "te kijk" staat als de badkamerdeur niet op slot is.

Antikal werkt bij mij het beste maar driehoek schijnt ook goed te zijn. Je brengt me aan het twijfelen. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/03/omas-alleskunner-is-weer-helemaal-hip-13813678-a1579802

Het zal altijd even stinken, maar een plastic schuursponsje met schoonmaakazijn maakt het altijd glanzend schoon. Ook trouwens het ouderwetse middeltje van oma. En schoonmaakazijn kost maar een schijntje vergeleken met antikal.

Ik heb supergoede resultaten op oud kalk met onverdunde blue wonder, maar dan de roze inhoud.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100