Ik heb een glazen binnendeur met opgeschroefde scharnieren. Kan ik de scharnieren vastlijmen met 2compontentenlijm?

De scharnieren zitten met schroeven door het glas vast. Maar als ik ze helemaal aangedraaid heb, gaat de deur toch iets hangen. Daarom wil ik de scharnieren ook nog vastlijmen met 2 componenten lijm. Kan dat? of is er een andere/betere oplossing

Weet jij het antwoord?

/2500

vastlijmen raad ik u af.door temperatuurverschillen kan glas uitzetten /krimpen.glasbreuk ligt dan op de loer. schuurpapier of een dun strookje rubber tussen glas en scharnier maakt alles wat stroever en lost zo wellicht het probleem op.

Wellicht kan je de frixie binnen het schroefdeel wat vergroten. Ik zou eens een oude fietsband (rubber) op maat knippen voor op beide kanten van het glas en dan het scharnier daarover vastschroeven. Ook zie ik aan de foto, dat er maar 1 schroef zit. Wellicht kan je nog een 2e gat door het glas boren en schroeven. De lijn die je hebt getekend is met het kozijn. De pin op het kozijn, lijkt recht te staan. Maar het scharnier in de pin niet. Ofwel de pin is gebogen, of de pin is te dun. Misschien kan je de pin rechtbuigen, of dikker maken met tape. Van lijmen heb ik helaas geen verstand.

Vastlijmen met tweecomponentenlijm gaat niet goed, het is niet flexibel genoeg en hecht slecht op glas. Gebruik MS kit, dat hecht prima op glas en kunststof en blijft flexibel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100