Moet ik mijn afvoer beter afsluiten ivm tegendruk?

In mijn keuken delen de wasmanchine en vaatwasser een afvoer. Tot gisteren was er geen wasmachine aangesloten en was de afvoer hiervan gesloten met een dopje. Dit omdat de vorige bewoners hadden verteld dat deze moest worden afgesloten zolang er geen wasmachine was aangesloten, dit ivm met 'tegendruk'. Tot nu toe waren er geen problemen. Nu is er gisteren een wasmachine geïnstalleerd en vandaag melden de onderburen een lekkage. We vermoeden dat het afvoerwater van de vaatwasser naar boven komt door de afvoer van de wasmachine, omdat de slang de leiding niet meer afsluit. Helaas kunnen we niet zo maar achter de apparaten kijken aangezien deze min of meer ingebouwd staan. Kan iemand ons meer vertellen over dit probleem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag juist niet de slang lucht/waterdicht afsluiten. Wel moet de afvoer genoeg water kunnen verwerken, dat zal het probleem zijn. Check of de afvoer wel vlot doorstroomt.

Zoals ik je bericht begrijp zit er ergens een verstopping. Rioolafvoeren werken niet met een tegendruk, dit is een valwater systeem. Een wasmachine en vaatwasser moet zijn water makkelijk kwijt kunnen raken. Dat dopje zat er denk ik op vanwege de stank als er geen machine aangesloten is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100