Welke speciale scharnieren kan ik gebruiken om dit probleem op te lossen?

Ik heb voor mijn bakfiets uit aluminium een bak gemaakt en een bijpasswnd deksel, maar ik kom er maar niet uit hoe ik een scharnier erop monteer en welke scharnieren ik het beste kan gebruiken. Ik dacht dat het een fluitje van een cent zou worden maar het lukt niet omdat teveel opening tussen deksel en bak overhou. Ook al zou ik die opening opvullen met iets als rubberstroken, dan nog gaat het niet zomaar omdat ik dan het deksel niet meer kan openen...
Iemand een tip alsjeblief?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewone standaard scharnieren van de bouwmarkt. Ze moeten dat wel buitenwerks geplaatst worden, met de scharnier-pen naar buiten. Dus deksel dicht, scharnier aan deksel en zijwand bevestigen en de deksel kan open en dicht en sluit als zonder scharnieren.

Pianoscharnieren over de hele lengte van de deksel. Afhankelijk van de dikte en stevigheid van bak en deksel kun je er een extra latje tegen zetten. Maar ik neem aan dat je de randen al hebt verstevigd. In een houten latje hebben schroefjes wellicht genoeg houvast. Anders zul je met kleine boutjes moeten werken of de boel met popnagels aan elkaar zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100