Hoe maak ik een rolluik systeem voor een greenscreen?

Voor stage heb ik met een paar collega's een greenscreen gemaakt. We moeten deze dan steeds van de muur afhalen en dan helemaal weer oprollen. Dit is erg onhandig en dachten aan om een rolluik systeem te maken. Maar ik heb geen idee hoe. De afmetingen van het greenscreen zijn 3 meter breed en 5 meter lang.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dergelijke rolschermsystemen verkopen ze gewoon bij de bouwmarkt. Ik zou daar ook maar eens kijken naar een scherm in de juiste kleur groen, want het greenscreen op jouw foto zit vol met plooien en dat werkt natuurlijk niet. Een rolscherm van de Gamma is van stevig vinyldoel en plooit niet. Kost wel een aardige cent, reken bij deze afmeting maar op > 100 eur.

Kijk eens naar wat de professionele fotografie voor systemen hiervoor gebruikt... https://www.google.com/search?q=achtergrond+systeem+fotografie&num=30&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=7Iv7UrW_PMrD0QGHnoHYDQ&ved=0CCoQsAQ&biw=1280&bih=905 Als ik deze voorbeelden bekijk, zou ik een rolgordijn van 1m kopen, zelf de buis maken en daarop de doek oprollen. Het rolmechanisme van de rolgordijn kan je dan gebruiken hiervoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100