hoe maak ik een deur die zowel openklapt (als tafel) maar ook gewoon open kan (schuifdeur of scharnierdeur)?

Ik ben al langer naar een manier aan het zoeken waarbij ik een grote tafel kan voorzien voor de uitzonderlijke gelegenheden waarop ik een groter aantal mensen ontvang (bv. met kerst, 10 mensen, als ik een cursusavond geef enz... ) . Ik gebruik nu schragen, maar dan verlies je ook weer zitplaatsen (waar die schragen staan). en het is echt een gesleur telkens. Ik zou liever iets ingebouwd willen zoals op de foto.
Punt is echter dat
- de tafel op de foto veel te kort is. het tafelblad zou dus sowieso groter moeten zijn om er tien mensen aan te krijgen. maar misschien kan ik dat oplossen door een scharnier tussen twee delen, al kan die deur dan wel wat zwaar worden.
- de deur ook "gewoon" moet open gaan. maar als ik dat doe wat ik hierboven zeg, is het te lastig om deze zware deur telkens open te klappen. Plus stel je voor dat iemand ze op het hoofd krijgt omdat ze niet goed dichtgeklapt is. Ik heb ooit een barkast niet goed dichtgedaan (met zo een klapdeur) en de slag waarmee zo een ding open valt is niet te onderschatten. dus met een zwaardere deur echt wel een risico.
Het zou dus het meest handige zijn mocht ik de deur kunnen openschuiven of open draaien. Er staat wel een zetel vlak naast de deur (wat ook het risico op open vallen extra gevaarlijk maakt) , maar vermits ik toch de tafelhoogte moet aanhouden (ttz ongeveer 75 cm) komt de deur als ze open draait boven de zetel uit en dan lukt het wel.
Hoe kan ik dat klaarspelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een scharnierdeur, draait op zijn, meestal 2 ,scharnieren. Gebruik scharnieren waar je de pen uit kan tikken. Plaats op de 75 cm hoogte, 2 schuiven met een lange en dikke pen. Een links en een rechts. Boor ronde gaten in de deur-kozijnen, waar de pennen in passen. Gaat nu als volgt: Duw de linker en rechter schuif ( pen ) in het kozijn. Tik de twee pennen uit de scharnieren en kantel de deur omlaag. Plaats iets voor steun onder de deur ( makkelijkste) of maak aan de deur een uitklapbare steun ( moeilijkste)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100