Hoe heet een deursensor waar geluid uit komt zodra de deur open gaat?

Hallo,

Je hebt deursensors waar een alarm aan gekoppeld zit (zodra de verbinding tussen twee magneetjes weg is terwijl alarm is ingeschakeld, gaat hij af).

Maar je hebt ook andere versie die ze bijv. in winkels gebruiken, zodra de deur wordt geopend (dus deurmagneet geen contact meer maakt) of iemand door de deur heen loopt, dat hij een geluidje afgeeft.

Weet iemand hoe zo iets heet? Ik dacht deurklikker, maar daar kan ik niks op vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je een reach-schakelaar bedoelt. Deze heb je in mechanische uitvoering, maar ook zoals jij aangeeft in benaderingssensor (met magnetisme). Een voorbeeld hiervan kan zijn een remlicht-schakelaar die op het rempedaal van een auto gemonteerd zit. Alleen geeft hij dan geen geluid, maar gaan de remlichten branden.

Wat je zoekt is een deurschakelaar, zoals je die vroeger in winkels aantrof. Als er iemand door de deur komt, gaat de deurbel in het achterhuis bellen. Die zijn als zodanig niet meer te koop. de meeste deurschakelaar laten de bel rinkelen zo lang de deur open staat. Bij de ouderwetse schakelaars werd het contact alleen gemaakt als de deur "langs "kwam. je zult een dergelijke constructie zelf moeten maken. Een moderne oplossing kan een combinatie van een magneetcontact met een deurbel van klik-aan-klik-uit zijn. Je moet dan wat wat experimenteren met de plaats van het magneetcontact.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100