Hoe voorkom je dat een gordijn bij een schuin dak steeds valt?

Wij hebben een vrij groot dakraam op onze slaapkamer (120 x 115 ongeveer). Hiervoor hebben we een rolgordijn gekocht (niet een hele luxe), die in principe niet bedoeld was voor een dakraam maar voor een gewoon raam.
Daarbij hebben we zijgeleiders gekocht, met het idee dat die het gordijn op haar plaats zouden houden.

Dit is helaas niet het geval: het is een vrij stevig (verduisterend) rolgordijn, en door de zwaarte valt het steeds in het middenpunt naar beneden. Dan heb je niet meer veel aan je verduisterende gordijn, omdat er langs de zijkant grote banen licht naar binnen vallen.

We hebben al geprobeerd om een dun ijzeren staafje aan de binnenkant van het gordijn te tapen, maar dan rolt het gordijn niet meer goed op.

Hoe kan ik dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb voor mijn rolgordijn hetzelfde probleem gehad. Daarom heb ik met dubbelzijdig tape 2 stukjes klitteband (1 cm^2) geplakt in het midden van het kozijn (links en rechts). Op het rolgordijn zelf ook 2 stukjes. Je kan vrij makkelijk meerdere stukjes klitteband gebruiken als het gordijn nog te zwaar blijkt. Ook voor het oprollen is dat geen probleem. Zie ook de tekening...

Zijgeleiding maar vergeten. Onderaan het gordijn een rondhout over de gehele breedte nieten (tacken) op de kopse kanten elk een oogje en onderaan het kozijn 2 haakjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100