Hoe kan ik zorgen dat de kitrand langs de pasgeverfde ramen de verf helemaal pakt?

Bij het verven van de raamkozijnen blijft het uiterste randje op het raam wit.Dat is het randje wat tégen de afplaktape zit. Al ga ik er 10 keer overheen, het pakt niet. Aangezien de verf donker rood is, is dit geen gezicht. Wie heeft een oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Pakt de verf helemaal niet op de kit af alleen niet op het gedeelte vlak lang het tape? Als helemaal niet, dan gok ik dat er een niet overschilderbare kit is gebruikt. Als alleen het uiterste randje langs het afplaktape, dan weet ik niet waardoor dat zou komen, maar dan zou ik het tape één of twee mm verplaatsten. Of zonder tape werken. Als ik google op: "niet overschilderbare kit toch schilderen" Kom ik meer problemen tegen, ook met kit die goed zou zijn, zijn er soms problemen. Een tip: het gaat beter met verf op waterbasis.

dit probleem komen wij vaak tegen. waarschijnlijk gebruikt u een verf op water basis. en is uw kit daar niet voor geschikt. zorg er voor dat u uw ramen afkit met een beglazings kit die geschikt is voor beide verf systemen (synthetisch en water basis) schildersbedrijven morgen geen synthetische verf meer gebruiken binnen en uw glaszetter/klusser moet hier mee rekening houden. u al particulier mag dit wel dus als u een synthetische verf gebruik zal deze wel hechten op de kit (behalve als er is afgekit met een silicone kit zoals bij de reacties is aangegeven)

ik zou 1 of 2 mm over de kit heen op het glas schilderen. Waarschijnlijk is daarmee het probleem opgelost. Waarom het niet hecht op alleen het randje van de kit, maar op de rest van de kit wel, geen idee, maar ik weet dat de schilders hier, altijd net iets over de kit schilderen om deze problemen tegen te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100