Werken geluiddempende ventilatie roosters daadwerkelijk?

Op dit moment zijn we een jaren 30 rijtjeswoning aan het verbouwen waarbij in de slaapkamers (1e verdieping) dubbelglas geplaatst gaat worden in het bestaande kozijn. Daarbij zou ik ook het liefste roosters boven de ramen willen plaatsen voor de ventilatie.

Echter heb ik in de woonkamer gemerkt dat de standaard ventilatie roosters veel geluid doorlaten van buiten (van bijv. buren die in de tuin zitten en krijsende kraaien/eksters). Dit is dus geen optie voor de slaapkamer aangezien ik een lichte slaper ben. Nu zie ik wel dat er geluiddempende ventilatieroosters sinds enkele jaren op de markt zijn, echter vind ik nergens op internet ervaringen van particulieren zelf (alleen het verkoopverhaal).

Daarom ben ik benieuwd of:
1. iemand zelf ervaren heeft of dit soort roosters daadwerkelijk werken?
2. welke type roosters vooral aan te bevelen zijn?
3. waar je ongeveer qua meerprijs aan moet denken t.o.v. standaard roosters?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

En geluiddempend rooster werkt heel goed. wij als glaszetters bedrijf plaatsen deze rooster regelmatig. Zelf werken wij met merk Duco. zij hebben een mooi geluiddempend ventilatie rooster die niet zo lomp groot is. http://www.duco.eu/professionals/nl-nl-producten/nl-nl-basisventilatie/nl-nl-geluiddempende-ventilatie/nl-nl-glasmaxzr . als u in de link kijkt ziet u de technische gegevens van de DucoMax. houdt wel rekening mee dat deze rooster niet goedkoop zijn. verkoopprijs zal circa €180,- per m1 zijn( met een minimum van 0.50m1 per rooster)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100