Is elke fietsketting in te korten?

Ik wil mijn fietsketting inkorten. Er zit ergens wel één aparte schakel/ring, maar ik heb het idee dat deze niet los te krijgen is. Is niet elke ketting in te korten? Of heeft iemand een idee hoe ik het deze kan inkorten.

Toegevoegd na 25 minuten:
Hoe krijg ik het 'sluitplaatje' los dan? Dat ding zit goed vast..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel moderne kettingen hebben niet meer zo'n sluitschakel met een visje zoals op Info.nu, maar met een deel wat aan beide zijden gesloten is. De truc is nu de ketting met twee handen aan weerszijde van de sluitschakel beet te pakken en met de duimen krachtig op de schakel naast de sluitschakel te drukken zodat de sluitschakel van je afbuigt. Hierdoor komen de asjes van de sluitschakel aan jouw kant dichterbij elkaar waardoor het visje de ruimte krijgt om los te komen. Het is nu met een licht beweeging weg te nemen. Toegevoegd na 1 minuut: licht beweeging = lichte beweging Toegevoegd na 3 minuten: Inkorten met gewone kettingpons.

Daar zijn speciale machinetjes voor. Kan je bij Halfords kopen. Daarmee draai je de de as uit een schakel. Als je hem hebt ingekort, dan draai je op de zelfde manier de as er weer in. Toegevoegd na 1 minuut: Het heet een kettingpons

Ja hoor moet kunnen. Ik heb een leuke site gevonden, daar staat in hoe het moet. Succes ermee.

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/fietsen/3...

Ja een van de stukken is anders, daar beginnen... Als het een stukje is kan je evt ook je wiel losmaken, kettingspanner dichtdraaien, wiel helemaal naar achter en dan evt bijspannen met de kettingspanner

Er zit in je ketting één schakel,die niet dichtgeklonken is, maar een soort klemmetje heeft. Dat klemmetje kun je verwijderen en dan kun je het asje dat de schakels verbindt er uit drukken middels een kettingpons. Laathet allerlaatste stukje van het asje in de buitenste schakel zitten. Ga nu naar de schakel,tot waar je de ketting wilt inkorten en verwijder het stukje ketting weer met de kettingpons. Daarna kun je de ketting weer in elkaar zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100