Met wat, de uiteinden van een gevlochten koord verzegelen, zonder noemenswaardige verdikking, om te voorkomen dat ze terug ontrafelen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Met welke benaming erachter vragen in een winkel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eenvoudigste manier is met nagellak. Simpeler kan het niet, heb je dit niet in huis, kun je bij een voordeel drogist voor weinig een potje kopen.

Hoe je het exact in de winkel moet noemen weet ik niet, maar bij scouting hebben we het over het 'afwerken' van een touw. Dat kan op verschillende manieren, maar de eenvoudigste manier zonder noemenswaardige verdikking gaat met een 'gewone takeling'. Zie ook: http://nl.scoutwiki.org/Gewone_takeling

je kunt er ook een stuk isolatieband omheen wikkelen, dan vraag je in de winkel gewoon naar isolatieband

Vraag in de winkel naar 'krimpkous'. Dat is een soort plastic buis (in verschillende diktes verkrijgbaar). Als je dat verwarmt krimpt het totdat de uiteinde van het touw muurvast zit. Het brengt dan geen verdikking aan, wat wel het geval is als je het op andere wijze omwikkelt. Toegevoegd na 2 minuten: Als het synthetisch touw is kan je het uiteinde ook even in een vlam houden, dan versmelt het einde en laat niet meer los.

Het meeste touw is kunststof touw, een watersportwinkel heeft daar een apparaat voor om het af te snijden zonder dat het gaat ratelen. Thuis warm maken met een gaspitje kan ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100