wisselschakelaar los gehaald en nu tijdens aansluiten nieuwe schakelaar heb ik steeds kortsluiting, wie kan me helpen?

Toegevoegd na 5 minuten:
Ik woon dus in een oud huis en heb op een slaapkamer nog katoenen (ja echt waar) bedrading. loshalen en nieuwe trekken is nu even geen optie, kan ik later nog wel doen.
Ik heb dus aan de situatie niks veranderd behalve het loshalen van een oude schakelaar ivm behangen. nu ik er een nieuwe voor terug wil plaatsen, krijg ik het dus niet meer voor elkaar....

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit je tekening concludeer ik dat je een (begrijpelijke) fout maakt. In het oude systeem zit het als volgt: De groene draad is de fasedraad. De rode draad is de nuldraad. Misschien kom je er uit als je dit in gedachten houdt. Bij moderne bedrading is bruin de fasedraad, de blauwe de nuldraad.

Vernieuwen is echt je enige optie!! Wil je geen brand riskeren in de katoenen draadjes. Waarschijnlijk ben je aan het doorborduren op de fout van iemand anders. Ik mis in jouw tekening de schakeldraad (Zwarte draad) bij de de lamp is grijs de aarde die maakt dus kortsluiting. In moderne elektrische installaties worden deze kleuren vd draad gebruikt bruin =fase(is de stroomaanvoer) blauw =nul(voert de stroom af) geel/groen =aarde zwart =schakeldraad(bv van schakelaar naar lichtpunt) Bij het verbouwen of opknappen van uw woning kunt u ook deze kleuren tegen komen. In het algemeen wat oudere woningen. groen = fase rood = nul grijs = aarde zwart = schakeldraad http://forum.bouwlink.nl/licht/betekenis-kleuren-draden-elektra-t763.html http://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/92248-zelf-een-wisselschakeling-of-hotelschakeling-aanleggen.html

Door de drie draden van een wisselschakelaar verkeerd aan te sluiten kun je geen kortsluiting maken. Ook niet als je alle drie draden met elkaar zou doorverbinden (niet doen). Door het demonteren van de oude schakelaar en/of het plaatsen van de nieuwe schakelaar is er sluiting ontstaan tussen één of meer draden en de stalen buis. Je schrijft dat vervangen momenteel geen optie is. Ik zou toch maar voor deze optie kiezen!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100