hoe maak ik zo goedkoop mogelijk een dragende terrasoverkapping van 5 x 2 m (waterdicht)?

Ik heb de prijs opgevraagd om een terrasoverkapping (dus een afdak waarop je nadien boven kan zitten) te realiseren en ik viel achterover. De prijzen lopen tussen 7000 en 13000 € voor een al bij al klein werkje.
Plus is het ding dat nog niet eens waterdicht, zodat ik voor later een "veranda" onder de overkapping nog extra werk heb.
Ik heb het liefst zoveel mogelijk hout, tenzij dat voor de stevigheid andere materialen beter zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan zou je misschien eens kunnen kijken bij een bedrijf die carports in de showroom heeft staan, deze hebben behoorlijke afmetingen en zijn vaak vrijstaand. Je kunt daar in ieder geval de constructie afkijken, de dakconstructie is meestal berekent om 2 personen (dak aanbrengen) of een pak sneeuw te kunnen dragen, je zult dus in ieder geval de dakconstructie moeten verzwaren (dikkere balken kiezen) om er met meer personen op te kunnen zitten. Ook belangrijk is voldoende schoren om de zijdelingse bewegingen op te vangen. Als beloopbare dakbedekking heb ik ooit wel eens 2e hands Bisonyl gebruikt (zeil van een vrachtauto) dat is oersterk en waterdicht, en ook nieuw t.o.v. andere beloopbare dakbedekking redelijk betaalbaar. Voor ondersteuning van de staanders is een betonnen voet met paalhouder voldoende.(e.e.a. afhankelijk van de grondsoort).

Je kan het beste balken gebruiken van 15 bij 5 cm voor de lengte van 5 meter,deze zal je moeten koppelen en ondersteunen dmv van een staander die in de grond staat op bv een poer of vergelijkbare constructie,let wel op dat je de staander goed beschermt tegen vocht,op de gevel kan je ook een balk vastzetten en dan overbrug je de 2 meter met balken die je om de 60 cm legt,de bedekking doe je met underlayment en daarna een goede dakbedekking met daarop bv speciale rubberen tegels. Voor balkhout en wellicht ook het plaatmateriaal kan je het internet even afstruinen,dit is veelal goed 2e hands te koop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100