als ik een laag beton giet over een reeds geharde laag beton, is dat dan nog stevig genoeg voor een sokkel voor een zwaar beeld?

Ik heb beton gegoten, maar ben er dan mee gestopt omdat mijn betonbestandelen op waren en heb ondertussen andere werken gedaan. De beton moet dienen voor een sokkel voor een beeld van ca 350 kg. Nu moet ik dus nieuwe beton gaan halen, maar ondertussen is de "oude" al gestold uiteraard. En moet ik de nieuwe erop gieten.
Ik bedacht me nadien dat ik nu natuurlijk 2 stukken beton heb die wel op elkaar liggen maar niet noodzakelijk aan elkaar vasthangen (omdat de ene laag al gestold is). Wat nu? Als ik er gewoon nog een dikke laag beton opgiet is dat dan nog stevig genoeg voor een sokkel, of moet ik andere dingen doen zodat de sokkel stevig genoeg is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het voor een beeld is wat er los op kan staan, dan is het geen probleem om 2 'losse' blokken beton te hebben. Afhankelijk van de grootte (breedte en hoogte) van de sokkel en de vorm en grootte van het beeld kan het verstandig zijn om het aan elkaar te borgen d.m.v. stukken metaal. Kan het beeld, met of zonder sokkel, omvallen bij hevige wind of vandalisme? Voor de zekerheid kun je dan in het onderste stuk beton een paar gaten boren, draadeind of metalen stangen erin en dan de rest van het beton gieten. Als het metaal dan boven de sokkel uit steekt kun je het aan het beeld bevestigen. Maar is het geheel vooral breed en laag, dan kun je alles gewoon los op elkaar stapelen.

zolang de eerste gestorte betonlaag niet glad is afgestreken dan kan er gewoon verder gegaan worden met storten. Wel de geharde laag goed natspuiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100