Hoe gat dampkamp dichten?

Onze nieuwe keuken heeft een dampkap die via het dak zal gaan, maar onze oude had een met een direct gat in de muur (met rooster). Hoe kunnen we dit gat het best dichten, zodat de plakker hier mooi over kan plakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als zowel de binnen en buitenkant opnieuw gepleisterd moeten worden, kun je er gewoon een paar stukken isolatie indrukken en eventueel opvullen / vastzetten met pur, zorg dat je ongeveer 2 cm. dieper blijft als de muur, gaas er over en de pleister er overheen. Niets geen breekwerk en pas maken, hier gebeurt niets mee en gaat nooit kapot. Deze manier is heel gangbaar als alle oude gevelkachels uit een woning verwijderd worden b.v.

Ligt aan veel factoren. Zit er behang op of gewoon gips met verf. Komt er hierna een tegel op of een plaat op? Makkelijkste is om er een stukje ytong in te lijmen. Gaasje erover en opnieuw aanpleisteren. Kun je zelf doen. Toegevoegd na 1 minuut: Als je er glasveZel behang erover doet dan krijg je geen zichtbare scheuren. Wat aan de achterkant. Bakstenen? En in zicht?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100