wat kan ik best onder een ladder schuiven zodat die blijft staan?

ik ben met de ladder onderuit gegaan de ladder schoof weg naar achteren en ik zat er met mijn vingers onder. gelukkig niks ernstigs, alleen pijnlijke vingers en erg geschrokken.
nochtans is de onderkant van de ladder voorzien van een antisliprofieltje alleen in één bepaalde stand sta je op een stuk zonder profiel. en die stand is nu net de stand die ik nodig heb voor het werk.
wat is het meest efficiënte wat ik kan doen om de ladder op zijn plaats te houden? want nu stond ik nog niet zo hoog, maar ik moet hoger op om verder te werken....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wil je echt zekerheid, haal dan wat tegels/ stenen weg en zet de ladder in het zand tegen de tegelrand aan. Dan kan hij onmogelijk meer weg schuiven. Toegevoegd na 1 dag: het is me zelf twee keer gebeurd, dat de ladder weg gleed, ben er nu heel voorzichtig mee geworden. Vaak laat ik iemand anders de ladder tegen houden.

plaats, als je de ladder echt niet in een positie kunt zetten waarbij deze op de eigen anti-slip-pootjes staat, aan beide kanten een kunststof wigje tegen de pootjes aan (zo half eronder schuiven, zonder de ladder daarmee anders te stellen). Op deze manier werken die wigjes als anti-slip.

Een rubber mat er onder leggen

Een spanband of touw aan de onderste trede en die vastmaken aan een vast punt van de woning of object waar de ladder tegen aan staat. Anders twee dikke spijkers tussen de klinkers slaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100