Hoe kan ik een vermijden dat mijn bloembak vooraan wordt omvergegooid of geplunderd?

Ik woon in een studentenstad/-buurt. En één van de traditionele studentikoze grapjes is : bloembakken van de vensterbank sleuren. Of de bloemen eruit trekken. Of met de hele bloembak gaan lopen, dat gebeurt dus ook.
Nu zoek ik een systeem waarbij dit vermeden wordt. De bloembakken vastmaken zou bv. al iets zijn, maar ik weet niet waarin ik dit moet bevestigen : in mijn mooie houten raam wil ik niets schroeven en mijn gevel is "gerotst", en het is heel moeilijk om daarin iets vast te maken. Mijn brievenbus bv. is al enkele keren van de muur getrokken omdat een gat boren en een plug bevestigen in een gerotste gevel bijna onmogelijk is (rotsen is een dikke laag beton die vroeger in een motief op de gevel werd bevestigd, heel origineel en authentiek maar dus niet handig. vooral omdat het rotsen heel ruw is gebeurd, dus ik moet al héél diep boren voordat ik baksteen raak.).
Plus heb ik dan nog geen oplossing voor het uittrekken van bloemen.

Toegevoegd na 8 minuten:
gerotst = ook "geraapt" (term uit bouwkundig erfgoed)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo eentje krijgen ze niet stuk. Misschien kun je hierin met metaal een constructie maken waardoor de planten er niet uitgetrokken kunnen worden. Bijvoorbeeld een stukje van zo'n mat wapeningsstaal met van die vierkantjes. Als je planten hebt met wat grotere wortelkluit dan kunnen die niet door de vierkantjes eruit getrokken worden. Over het staal doe je aarde zodat het er fraaier uitziet. Je moet de mat er zelf natuurlijk wel uit kunnen halen. Daarvoor moet je dan een soort slotje gebruiken. Toegevoegd na 26 minuten: Of: in plaats van een slot gebruik je een moer op een pin. Zie plaatje 2 voor ontwerpprincipe. Toegevoegd na 1 dag: Oja, de bak moet nog één of enkele gaatjes naar buiten hebben zodat overtollig water eruit kan. Bijvoorbeeld een buisje inmetselen of gewoon wat ruimte tussen de stenen open laten

Bronnen:
http://www.dambeton.nl/bouwstaalmatten.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100