Hoe kun je het beste hard plactic buigen?

Ik heb nu op mijn Neo's uit 1999 een kappenset van 2002 zitten. Maar nu zit er bij het stuurkapje aan beide kanten een gleuf, maar als je het plastic buigt (van het zwarte binnen gedeelte) dan zou het precies moeten passen. Maar hoe kun je dit het best doen, en dat het ook nog mooi lijkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

met een fohn licht verwarmen. Lichte druk uitoefenen of de plek waar hij moet buigen. Laten afkoelen met de lichte druk erop.

Je zou kunnen proberen het plastic op te warmen met een gasbrander (niet het plastic verbranden, maar echt alleen opwarmen). Misschien dat het ook lukt met een aansteker of een föhn. Het buigen zelf kan je dan doen als het buigbaar is geworden met een tangetje.

Een fohn is een goed idee, maar geen haarfohn, die wordt niet heet genoeg. Neem zo'n verf afbrand fohn en houd voldoende afstand tot het materiaal want het is zo verbrand. Neem anders eerst een ander stuk kunststof om een beetje te oefenen. Neem geen gasbrander want het plastic vliegt snel in brand, wordt dan zwart en is bedorven. Maak eerst een mal waar je de kap omheen kan buigen, dat is het meest zekere.

JE ZAL WEL DENKE MAAR HET WERKT ECHT als ik iets van plastic vooral van dat harde spul. dan kook ik het in een ketel of een ijzere regen ton wel in de gaten blijven houden maar als je even gedult heb is het net ruber zo bewegelijk en heb je hem in vorm gelijk koud water erop . t werkt echt Toegevoegd na 2 minuten: het beste is onderdompelen met afkoelen

Is een setje voor te krijgen om die dicht te maken. bestaat uit een paar beugeltjes en wat schroefjes. Aerox had hetzelfde probleem...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100