Ik heb ijzerdraad van 2mm dik en wil hiervan een lampenkap frame maken. Kan ik dit beter lassen of solderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Solderen zal voldoen, heb vroeger tijdens de technieklessen dikkere verbindingen aan elkaar gesoldeert.

Volgens mij kun je een dergelijk dun materiaal beter solderen, dan lassen, omdat je het materiaal met een lasapparaat al snel laat smelten, iets, waar je met solderen geen last van zult hebben.

Als je de mogelijkheid hebt is puntlassen de beste oplossing ,als tweede lassen is mogelijk indien je het autogeen doet elektrisch lassen word erg moeilijk door de kleine punten en het dunne materiaal tig -mig lassen daarvoor geld hetzelfde als autogeen Maar duurdere apparatuur hardsolderen is ook mogelijk, en maakt sterke verbindingen. solderen maakt zwakkere verbindingen. Dat je deze vraag hier stelt zegt mij dat je niet geschoold bent in deze materie en daarop wil ik je wijzen dat lassen en Solderen geleerde ambachten zijn en veel ervaring vragen aan degene die het uitvoert. Het ziet er gemakkelijker uit dan het is.

Aan de antwoorden wil ik nog toevoegen dat ijzerdraad moeilijk te solderen is met het gebruikelijke zacht soldeer. Je hebt altijd een agressief ets/vloeimiddel nodig. Meestal is ijzerdraad gegalvaniseerd, met een dun laagje zink. Dat zink verbrand snel als je met een brander soldeert. Daarom zou ik eerst wat oefenen. En als laatste opmerking, merk ik op dat lampenkappen meestal met 3 en 4 mm dik ijzerdraad worden gemaakt, maar het hangt natuurlijk ook af van de opbouw en formaat van de lampenkap. Veel succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100