Mijn nieuwe plafondlamp maakt gebruik van dezelfde schakelaar van een andere plafondlamp. Nu gaat de ene aan als de andere uit is. hoe gaan ze 2 uit?

Allebei lampen maken gebruik van dezelfde schakelaar. Er blijft altijd een van de twee aan als de andere uit is, maar ze gaan nooit allebei uit. Hoe kan ik of allebei aan en uit hebben of de ene aan en de andere niet? bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een van de lampen de bruine en de blauwe draad om wisselen.

Dan is je schakelaar per ongeluk aangesloten als wisselschakelaar. Zet de spanning uit in je meterkast en maak je schakelaar open. Je zult zien dat er twee zwarte draden zijn aangesloten op twee verschillende aansluitingen. Haal één van de twee los, en prop ze beide in een aansluiting waar al een zwarte draad zat. Dan gaan ze samen aan en uit. Als je nooit wat doet met elektriciteit is het veiliger om dit aan iemand te vragen die weet wat ie doet.

je hebt de verkeerde schakeldraad gebruikt waarschijnlijk is het een wisselschakeling waarbij je de lamp op 2 verschillende plaatsen kunt aan en uit doen. van de ene schakelaar gaan er 2 zwarte draden naar de andere schakelaar van de 2de schakelaar gaat er weer 1 zwarte draad naar de lamp dit is de schakeldraad (oftewel p contact). dat is de draad die je moet hebben om aan te sluiten aan de lamp Toegevoegd na 3 minuten: hier 2 tekeningen van een wisselschakeling

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100