Heb de hardhouten trap helemaal kaal geschuurd, wat is nu de beste lak om hier op te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een heleboel werk gehad om je trap kaal te krijgen. Nu het op lakken aankomt zou ik persoonlijk advies vragen bij een goede verfhandel. Je moet er toch naar toe om de lak te kopen. Zonde van je werk als je een goedbedoeld verkeerd advies opvolgt.

Je hebt speciale parketlak in de handel die prima bestand is tegen slijtage. Je kunt ook bootlak nemen, die is helemaal zeer krachtig.

er is speciale antislip veiligheidscoating van alabastine

Bronnen:
http://www.alabastine.nl/

Voor het aflakken zou ik zeker GLITSA gebruiken. Hou er wel rekening mee dat glitsa op basis van thinner is. De voorbehandeling (het op kleur brengen) moet uit een beits bestaan welke dus niet op basis van terpentine mag zijn. Dan heb je al je werk voor niets gedaan. Glitsa is één van de betere parketlakken en zeer slijtvast. En zoals hierboven al vernoemd laat je informeren!

Ik raad je ook glitsa aan een prima parketlak op tinnerbasis maar ook op waterbasis te koop. Zelf geef ik de voorkeur aan tinnerbasis voor een trap. In 40 jaar is mijn beukenhouten trap 2 keer gelakt met glitsa en hij ziet er nog uit als nieuw. Denk wel aan goed ventileren tijdens en na het lakken.Hou ook rekening met de droogtijd van glitsa deze is nogal snel, zeker als de tempratuur hoog is.

ik adviseer parketlak. ideaal hiervoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100