Een lekkende hoofd PVC leiding die constant in gebruik is dicht maken, hoe doe ik dat het beste?

In de berging loopt een dikke PVC leiding die lekt op het punt waar 2 leidingen in elkaar over gaan, er zit speling!

Het is de afvoer van rioolwater (toilet, wasmachine, douchewater) van de bewoners boven de berging en vrij regelmatig in gebruik is.

Is er een manier om deze verbinding waterdicht te maken terwijl het nat is? Is er kit die je kan aanbrengen op natte oppervlakten die snel droogt?

Ik wil de verbinding het liefst waterdicht maken, zonder de bewoners boven de berging te veel tot last te zijn, door het watergebruik voor hun voor lange tijd onmogelijk te maken.

Andere eenvoudige oplossingen?

Zie ook de afbeeldingen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk moet het ff los, dat hoeft echt niet zo lang te duren. Als je geen gekke dingen tegenkomt en als er niks anders kapot is/gaat is het binnen een uur klaar. Het meeste werk is het schoonmaken van de verbindingen, pvc lijm droogt zeer snel. Als dat geen optie is: Maak alles zo goed mogelijk schoon, o.a. lekkagekit hecht wel op vochtige ondergronden maar niet op vieze. Neem een stukje buis met een binnendiameter zo dicht mogelijk bij de buitendiameter van de slechte buis. Haal zoveel uit dat stuk nieuwe buis dat je het er net overheen kan krijgen. Flinke lading kit, het stukje wat je eruit hebt gehaald aan de bovenkant en eventueel een paar grote slangklemmen erom heen. Ook zou zoiets nog kunnen, maar dan moet het wel kort los. (dit is ook ongeveer wat ik bedoel met die stukjes buis) http://bouw.marktplaza.nl/sanitair/Fernco-koppeling-121-110-15354299.htm

Quick-Bond kun je gebruiken: http://www.aluzon.be/eshop/lijmen_afdichtingen.asp

Dergelijke lekkages zijn goed te verhelpen met zelfvulcaniserende tape. Mits goed aangebracht geeft deze tape een waterdichte bescherming.

Dit lijkt mij een ideale klus voor Epoxy Repair. Het vuil eraf halen en zo vlug mogelijk insmeren met dit product. Heb ik 3 a 4 jaar terug ook moeten doen in de kelder van een appartement en tot nog toe perfect dicht. Succes.

Bronnen:
http://www.griffon.be/nl-be/producten/1001...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100