Is een stormanker noodzakelijk om te plaatsen voor een houten uitbouw in Nederland in de stad?

ik ben bezig om een houten uitbouw aan mijn stenen huis te maken van 3m bij 5m en nu kwam ik op een bouwsite info tegen over stormankers. Wie heeft hier ervaring mee en is dit nodig in Nederland? Zo hard stormt het hier toch niet?
Extra info: mijn huis staat in de grote stad en het is een binnentuin waarbij de panden 4 verdiepingen hebben. De wind wordt dus al behoorlijk gebroken door de woningen om mij heen.
Ik heb echter geen zin een keertje thuis te komen en dat mijn uitbouw bij de buren ligt... Vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, volgens mij is dit niet verplicht. Misschien kunt u eens kijken onder de bouwvoorwaarden van uw gemeente ( denk aan een bouwvergunning of bouwmelding ). Ik had in een vorig huis ook een aanbouw geplaatst. Deze was vergunning plichtig en daarvoor moesten bouwtekeningen ingeleverd worden. Hierin waren dus geen stormankers in meegenomen. En de vergunning werd na goedkeuring gewoon verstrekt. Sterker nog, het betrof een aanbouw en een schuur. Als je een solide fundering hebt of gaat bouwen. Dan heeft de opbouw zeker genoeg houvast. Als je vanuit de betonnen fundering draadeinden laat uitsteken en hierop de liggers voor de opstaande balken bevestigd, dan gebeurt er niets mee. Kijk maar eens naar die kant en klare tuinhuisjes. Veelal gefabriceerd van houtsoorten en van dusdanige kwaliteit dat ik mijn kat er niet eens in zou durven stoppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100