hoe maak ik beton lichter?

ik wil mijn douchevloer uit beton maken, maar ik vrees dat de draagbalken hieronder zwaar zullen kreunen. is er een manier om beton lichter te maken en toch stevig genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat lichtgewicht beton dat deels uit kunststof bestaat. Verder wordt meestal een zwaluwstaartvloer gemaakt (lewisplaten). Kijk wat er aan balken ligt en laat berekenen hoeveel die kunnen dragen. Eventueel kunnen balken dikker worden gemaakt door vloerdelen er tegenaan te monteren. Dit moet bijdragen aan de constructie dus ga schroeven en lijmen. Anders is het alleen extra gewicht dat aan een balk hangt. Aan de onderkant van de balk is de winst het grootst maar daar zal doorgaans al het plafond van de onderverdieping aan hangen. Een mogelijk alternatief is osb platen en een epoxyvloer maar of dat echt stabiel en waterdicht blijft weet ik niet. Het is wel aanzienlijk lichter. Een balk erbij leggen werkt ook maar is een forse operatie.

Je kan lichtgewicht beton kopen: http://www.beamix.com/nl/producten/product.php?id=26

Je kunt eerst zwaluwstaartplaten neerleggen en daarop het beton storten. Door de platen met opstaande 'zwaluwstaart' groeven heb je veel minder beton nodig, maar is de vloer ijzersterk.

Met "Max 4 FS10" wapeningsplaten maak je een stevige wapenings-constructie waardoor je een minimale hoeveelheid beton nodig hebt. Speciaal voor renovatie toe te passen. Vloerverwarming is binnen deze wapeningsplaten zelfs nog toe te passen. http://reppel.nl/nl/staalplaatbetonvloeren/max4

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100