kan ik vloerverwarming combineren met mijn gewoon verwarmingssysteem?

ik heb een gewoon verwarmingssysteem, nl. met radiatoren. nu zou ik in één kamertje vloerverwarming willen aanbrengen. kan dat? dus dat ik op hetzelfde systeem een koppeling maak voor vloerverwarming? ttz vanaf een radiator in de aangrenzenderuimte....

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe kan dat maar het probleem is dat de temperatuur van het vertrekkende water op uw cv-ketel te hoog is. U zal er dus moeten voor zorgen dat uw retour water terug gemengd kan worden met een klein deel van uw vertrekkend water, op die manier kan u de temperatuur tot rond de 30 a 35°C houden. Dat kan met een gemotoriseerd mengventiel. Ik zal een tekening zoeken of zelf maken en toevoegen. Toegevoegd na 43 minuten: Ik heb een principeschema gevonden en daarbij gaat het om het deel vloerverwarming zelf. FH = Floor Heating = loerverwarming. S2 = Sensor = temperatuurvoeler RS2 = Room Sensor = ruimte thermostaat R = Regulator= hier elektronisch regelpaneel voo de volledige installatie PV = Pressure Valve = drukregelklep M2 = Motor Valve = 3-wegklep AR = Anti Return = terugslagklep. P2 = Pump = circulatiepomp vloerverwarming. Als u nog vragen heeft laat maar komen.

Ja dat kan, je moet dan een vloerverwarmingsverdeler plaatsen, daar zit ook een pomp in en een thermostaatknop voor de juiste temperatuur!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100