Door de temperatuur van mijn warmwater te verlagen in mn combiketel, krijg ik dan n hogere druk uit mn leiding? Heb koud hogere druk dan warm water.

Warmwaterdruk

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de druk in uw CV-leidingen bij 20°C bv 1bar is zal die oplopen als de temperatuur ophoog gaat. De druk in uw sanitair warm water hangt alleen af van de toevoerdruk van dde buitenleidingen. Tenminste als ik uw vraag goed begrijp.

Nee want je zult meer warm water moeten toevoegen om te douchen. Neem aan dat je niet kouder wilt douchen. 4 opties Doorstroombegrenzer uit je douchekop halen Doorstroombegrenzer in je ketel laten reinigen en opnieuw afstellen Nieuwe ketel met pomp (nefit heeft aquapower) Nieuwe ketel met hoger vermogen

Om het water te verwarmen naar de gewenste temperatuur wordt de doorstroomsnelheid in de ketel begrensd, dit om te zorgen dat je met een zo laag mogelijk gasverbruik toch een bepaald aantal liters per minuut verwarmt water krijgt. Hierdoor is de druk op de warmwaterleiding nagenoeg altijd lager dan op de koudwaterleiding. Enkel in het buitengebied waar men aan het eind van een leiding bevind is het mogelijk dat de druk van beide gelijk is.

de watertemperatuur van warm water moet minimaal 65 graden zijn om legionella te voorkomen dus de temperatuur verlagen is geen goed plan

De maximale hoeveelheid water wordt bepaald door de doorstroomregelaar. De maximale hoeveelheid warm water krijg je dus door de temperatuur zo hoog mogelijk te kiezen. Hoe veel warm water je krijgt wordt bepaald door het vermogen van de ketel. Waterdruk speelt daarbij geen rol. Krijg je te weinig warm water, dan moet je een zwaardere ketel kopen. Toegevoegd na 41 minuten: Of een indirect gestookte boiler plaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100