Hoe krijg ik een aardlekschakelaar weer ingeschakeld?

Normaliter is het een kwestie van de schakelaar weer omhoog schuiven maar in 'mijn' geval blijft de schakelaar halverwege steken en is niet omhoog te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Denk eens na wat u als laatste ingeschakeld heeft, dat kan al een eind op weg helpen. Als u niets specifieks gedaan heeft is de kans groot dat het is een waterverwarmer zit zoals een elektrische boiler of een close in boilertje in de keuken. Schakel die toestellen uit (stekker uit) en probeer nog eens. Als dat niet helpt denk ook eens aan stopcontacten of lichten buiten huis, terug hetzelfde, uitschakelen en terug proberen. De raadgeving van hajete is ook een goede tip, alle zekeringen of automaten uitschakelen, aardlekschakelaar inleggen en dan stuk voor stuk terug inschakelen, daar waar die weer uitgaat zit de fout. Alles behalve die ene inschakelen en dan alles wat op die kring zit uitschakel. Nu de automaat terug inleggen en de toestellen stuk voor stuk weer inschakelen, daar waar die verliesstroomschakelaar weer uitschakelt is de oorzaak. Als na het uitschakelen van alle groepen de aardlek er nog niet in wilt is die zelf de oorzaak en is vervangen de enige optie.

Dat is nu de bedoeling van een aardlek schakelaar. Als je hem niet terug kunt inschakelen wil dit zeggen dat je nog met een lek zit. Dus eerst het probleem opzoeken herstellen en daarna de schakelaar terug inschakelen. Het zelfde kan je hebben met een aoto zekering. Zolang de kortsluiting blijft bestaan zal je de zekering niet terug kunnen inschakelen Robby BB Toegevoegd na 59 seconden: Moet zijn" auto zekering"

Bepaal eerst in welke groep de storing zit en vervolgens welk apparaat de storing veroorzaakt. Als je geen oorzaak kunt vinden zul je uiteindelijk contact moeten opnemen met een erkend elektrotechnisch installateur. Zie verder de informatie en adviezen van de netbeheerder.

Bronnen:
http://www.liander.nl/liander/storingen_on...

Als je eerst alle zekeringen losdraait dan kun je de aardlekschakelaar weer in de actieve positie terugzetten. Als je dan een voor een elke zekering inschakelt dan weet je in welke groep het "lek" zit.

Als het een aardlekschakelaar van het merk "BBC" is kan het wel eens nodig zijn om er een lichte tik met de hand op te geven. Dit is mij in het verleden ook al eens geadviseerd daar men dit probleem kende van een terugspringende aardlekschakelaar van dat merk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100