ik ben n ding tegengekomen waarvan ik dacht dat het een verfmixer/betonmixer was, wie weet wat dit is?

Ik heb sinds kort een pandje waar ooit een oude ververij heeft gezeten vanaf 1880. nu staan er hier en daar nog wat van die spullen(inmiddels is t antiek) maar nu ben ik n ding tegengekomen waarvan ik dacht dat het een verfmixer/betonmixer was, geen resultaten kunnen vinden, hij is van de EMF Dordt maar die bestaat al niet meer sinds 1977 dus dat word nogal lastig om te achterhalen. kan iemand mij vertellen wat dit ding zou kunnen zijn?? en uit welk jaar die ongeveer n beetje komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is inderdaad een verfmenger. Kijk maar naar de mengkop, deze is voor relatief dun vloeistof, dus geen beton ;-) Aan de steker te zien denk ik dat deze van de jaren vijftig of zestig is.

Dat is een menger voor pleisterwerk welke men in de bouwnijverheid gebruikte. De werd speciaal gebruikt om klonter vorming tegen te gaan en fijn te malen/mixen. Die stekker is een 3-fasige gebruikt in de jaren '60 tot de CE-stekkers verplicht werden. Toegevoegd na 2 minuten: Mogelijks werd het ook gebruikt voor verf te mengen omdat het typisch zeer fijn kan mengen/mixen.

Aan de bouw van de motor te zien zijn het motoren die eind jaren 50, begin 60 gebouwd zijn, het zijn industriële krachtstroom motoren met een laag vermogen. De as met de verfmenger er aan is iets uit de jaren 70 / 80. Deze motoren waren onverslijtbaar en zeer geschikt voor gebruik bij brandbare vloeistoffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100