Kan ik nog veilig PUR gebruiken voor opvulling?

PUR staat momenteel ter discussie wegens gezondheidsgevaar. Ik heb een muurtje van cellenbeton gebouwd, als afscheiding van 2 kinderkamers. De timmerman (die ik heb gevraagd voor de afwerking) wil de kleine ruimtes tussen cellenbeton en muur opvullen met Purschuim. Daarna diepgrond, stuc en glasvezelbehang (ik wil het kunnen verven).

Is het op wat voor wijze en in welke mate dan ook gevaarlijk voor de gezondheid (vooral van mijn kinderen van 0-2 jaar) om hier PUR te gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waar het in de nieuwsberichten over gaat is groot industrieel PUR gebruik zoals bij het isoleren van woningen. Er werd ook duidelijk vermeld dat dit geen betrekking had op de bussen PUR die je in de bouwmarkt koopt en welke dus gebruikt worden voor bijvoorbeeld een gat dichten of een kozijn vastzetten. Bij industrieel gebruik komen er in één keer zo vreselijk veel gassen vrij dat dit wel schadelijk kan zijn.

De ophef is er, maar het fijne komt niet duidelijk naar voren. Pur is niet gezond in de fase dat het net ingespoten is. De bruis toestand. Dan komt er een irriterend gas vrij. Als het eenmaal is uitgehard, geeft het geen gif gas meer vrij. Tip:: Neem bij kinderen geen glasvezel behang. Als er met spelen stukjes los komen, zijn die vezels zeker niet gezond...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100